Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

"Η γη της Χιμάρας ανήκει στο λαό της Χιμάρας! Κτηματολόγιο και μητρώο ιδιοκτησίας ΤΏΡΑ!"

hit counters "Η γη της Χιμάρας ανήκει στο λαό της Χιμάρας! Κτηματολόγιο και μητρώο ιδιοκτησίας ΤΏΡΑ!"


Πάρτε μέρος στο κάλεσμα για ψήφισμα διαμαρτυρίας του λαού της Χιμάρας του οποίου του αρνούνται τα συνταγματικά του δικαιώματά στην ιδιοκτησία καθώς και για την αρπάγη της ιδιοκτησίας Κοινότητας της Χιμάρας που θα σταλεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Γύρω από την ακτή του Ιονίου Πελάγους τα εδάφη και όλη η περιοχή ήταν ιδιοκτησία των τοπικών οικογενειών, εκκλησίας και της τοπικής κοινωνίας. Δεν υπήρχαν γαιοκτήμονες, μπέηδες, τσιφλικάδες και κολίγοι ή κρατική ιδιοκτησία .
Η Γη ανήκει στους νόμιμους κληρονόμους, όπως ορίζεται στην παράγραφο β του άρθρου 41 του Συντάγματος .
Από το 1956, με την κατάργηση της ιδιοκτησίας της γης από τους γεωργικούς συνεταιρισμούς του κομμουνιστικό συστήματος, ο λαός της Κοινότητας της Χιμάρας δεν απολαμβάνει τους τίτλους ιδιοκτησίας στη γεωργική γη, στα χωράφια και τα κτήματα και την γη γενικώς. Παρομοίως για το σπίτι και τις επιχειρήσειςι δημοτικών ακινήτων ή για βοσκότοπους τα δάση και τις παραλίες.
Το 1991 ψηφίστηκε ο νόμος 7501 ο λεγόμενος ληστρικός νόμος "γεωργικής γης". Παρά το γεγονός ότι ο νόμος αυτός δεν μπορούσε να εφαρμοστεί στην περιοχή της Χιμάρας λόγω ιδιαιτερότητας και προδιαγραφών περί ιδιοκτησίας της γης, έγινε το μοίρασμα της γεωργικής γης και στην περιοχή της Χιμάρας και αρνήθηκε το δικαίωμα της κληρονομιάς της ιδιοκτησίας στους νόμιμους κατόχους της Χιμάρας.
Από το 2007, απαγορεύεται οποιαδήποτε καταχώριση των ακινήτων στην περιοχή της Χιμάρας με μια εσωτερική εντολή που εξέδωσε η κυβέρνηση που απαγορεύει την εγγραφή των ακινήτων προς όφελος του λαού της Χιμάρας ακόμη και αν υπάρχει δικαστική απόφαση που υποχρεώνει την εγγραφή.
Μεγάλες περιοχές γης που ανήκουν στην εκκλησία ή στο δήμο εμφανίζονται σαν να είναι ελεύθερες, χωρίς ιδιοκτήτες, δεδομένου ότι δεν είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο των ακινήτων και ως εκ τούτου η κυβέρνηση τα έχει περάσει το "ταμείο της γης" που θα χρησιμοποιηθεί για την αποζημίωση στους πρώην ιδιοκτήτες οι ιδιοκτησίες των οποίων απαλλοτριώθηκαν κατά τη διάρκεια του κομμουνιστικού συστήματος στα Τίρανα, στο Φίερ, στο Μπεράτι και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Η ιδιοκτησία της εκκλησίας και της κοινότητας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του λαού της Χιμάρας που είναι γνωστό για τα χαρακτηριστικά αυτά, της εθνοτικής και θρησκευτικής καταγωγής του. Η παραχάραξη των ιδιοτήτων αυτών για λογαριασμό των πολιτών, οι οποίοι δεν είναι κάτοικοι της Χιμάρας θα δημιουργήσει συγκρούσεις που ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις για την εθνοτική και θρησκευτική σταθερότητα στην περιοχή της Χιμάρας.
Το ανησυχητικό είναι ότι κατά τη διάρκεια όλης αυτής της περιόδου, άτομα, ομάδες και διάφοροι φορείς με πολίτικες επιρροές και διασυνδέσεις που κινούν χρηματικά κεφάλαια προέλευσης εγκληματικών δραστηριοτήτων και έχουν αποκτήσει σαν ιδιοκτησία την εκκλησιαστική περιουσία και την περιουσία της κοινότητας τα οποία με αθέμιτα μέσα έχουν καταφέρει να γίνει η εγγραφή στην υπηρεσία ZRPP παρακάμπτοντας όχι μόνο το νόμο αλλά όλα τα εμπόδια που συναντάνε οι Χειμαραίοι στην μάταια προσπάθεια εγγραφής ιδιοκτησίας στο υπηρεσία ZRPP .
Κάθε μέρα που περνά, χιλιάδες Χειμαραίοι δεν μπορούν να κληρονομήσουν την περιουσία των γονιών τους, επειδή το κράτος δεν το έχει καταγράψει και καταχωρήσει.
Οι Χειμαρραίοι που χτίζουν τα σπίτια ή τις επιχειρήσεις στη γη που ζούνε, τιμωρούνται με παραβάσεις και οι εγκαταστάσεις και οι κατασκευές των σπιτιών ή των επιχειρήσεων τους γκρεμίζονται από την αλβανική Αστυνομία και την γνωστή Αλβανική υπηρεσία INUK, επειδή οι νόμιμοι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να προσκομίσουν οικοδομική άδεια επειδή το αλβανικό κράτος αρνείται να τους παραχωρήσει το πιστοποιητικό ιδιοκτησίας επί της γης που νομίμως κατέχουν.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε χρηματοδοτήσει ένα σχέδιο για την εγγραφή των ακινήτων στην περιοχή της Χιμάρας η οποία το 2011 άρχισε την καταγραφή των σπιτιών και γης υπό την επίβλεψη αποστολής του ΟΑΣΕ στην Αλβανία. Αλλά αυτό το έργο, έμεινε στη κύρια φάση καταγραφείς και δεν ολοκληρώθηκε λόγω τεράστιων προβλημάτων και κενών που παρουσιάζει η νομοθεσία στην Αλβανία για την ιδιοκτησία που το καθιστούσε αποτυχία όλη την διαδικασίας .
Γι αυτό , Αν ΕΣΎ νομίζεις ότι αυτή η αδικία που γίνεται στον Χειμαριώτικο λαό θα πρέπει να σταματήσει,
αν νομίζεις ότι είναι καιρός που ο Χειμαριώτικος λαός πρέπει να απολαμβάνει το συνταγματικό δικαίωμα της ιδιοκτησίας που του έχει απαρνηθεί πάνω από 50 χρόνια,
αν νομίζεις ότι η αλβανική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να αναγνωρίσει ως νόμιμο ιδιοκτήτη της Χιμάρας, τον Χειμαριώρικο λαό, όπου και αν βρίσκονται στην Αλβανία ή έχει μεταναστεύσει στην Ελλάδα, στην Αγγλία, στη Γερμανία, στην Αμερική και αλλού .
Με σεβασμό και πίστη στις δημοκρατικές αρχές που διέπουν από το Συμβουλίου της Ευρώπης, ως εκπρόσωπος των αρχών και των ιδεωδών των λαών της Ευρώπης γνωρίζοντας τη δύναμη του θεσμικού αυτού οργάνου .
Υπόγραψε ΤΏΡΑ αυτήν την αναφορά που θα απευθυνθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για την καταγραφή των ακινήτων στη Χιμάρα για λογαριασμό του μοναδικού νόμιμου ιδιοκτήτη , ΤΟY ΛΑΟY ΤΗΣ ΧΙΜΑΡΑΣ !

Ψηφίστε απο εδώ: http://www.change.org/


Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: